Malam ni saya buat apam pisang, ada lebih pisang berangan yang dah terlebih masak tu trus saya buat apam pisang, sedap gak wat kudapan memalam minggu ni hehehe...resepi senang sangat. Kalau nak cuba boleh lah ikut resepi kat bawah...
Apam pisang
Bahan:
3 biji telur
1 cwn gula pasir
4 biji pisang - pisang berangan lagi bagus {lecek}
2 cwn tepung gandum*
2 s/teh soda bikarbonat*
1 cwn minyak masak
* diayak bersama
Cara:
Pukul telur & gula hingga kembang, kemudian masukkan pisang, gaul
sebati. Masukkan tepung & soda bikarbonat, gaul lagi. Last sekali,
masukkan minyak masak dan gaul sebati. Masukkan adunan dalam loyang yang telah digriskan dengan minyak@majerin. Kukus selama
40min ke 1jam atau hingga masak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment